recept: Töltött gomba, Kifőzde
Töltött gomba
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 nagy fej gomba,
40 dkg darált hús,
2 tojás,
2 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
8 karika parasztkolbász,
8 kis szelet kolozsvári szalonna,
2 dl tejföl,
15 dkg reszelt sajt,
pirospaprika, paprikakrém, mustár, bors, só, ételízesítő




Egy fej hagymát apróra vágva, kevés zsíron megfonnyasztunk, majd a darált húst megpirítjuk rajta. Ezután megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint teszünk bele 1-2 kávéskanál mustárt és paprikakrémet, megsózzuk és belekeverjük a két tojást nyersen.
A megtisztított, tönkjétől megfosztott, megmosott és megsózott gombafejekre elosztjuk a tölteléket, majd minden gombára először egy karika lesózott paradicsomot, arra egy karika lesózott hagymát és arra egy karika kolbászt teszünk, végül a tetejére tesszük a bevagdosott szalonnaszeleteket.
Kizsírozott remoszkában vagy lefedett jénai edényben addig sütjük, míg a szalonna meg nem pirul. Ekkor leöntjük reszelt sajttal elkevert tejföllel, amit halványan, díszítés jelleggel megszórunk ételízesítővel, és (lefedve) öt perc alatt készre sütjük.
Gombás rizzsel, krumplipürével tálaljuk, Jutkasalátát vagy káposztasalátát adjunk hozzá. Könnyű, kellemes nyári étel.


Másik variáció: Ha sikerül 10-12 cm átmérőjű gombát kapnunk (ez esetben egy gombát számíthatunk személyenként), vékonyan lesózva hagyjuk állni, míg teljesen kinyílik, azután nyomkodjuk bele szorosan a tölteléket úgy, hogy félig legyen tele a gomba.
Tegyük a tetejére a szalonnát. Süssük addig, míg a szalonna megpirul, majd minden gombára üssünk egy nyers tojást, sózzuk meg vékonyan, és süssük tovább, míg a tojásfehérje megsül, de a sárgája kissé folyós marad.
Rizibizivel, de hasábburgonyával is ízletes, fejessalátával.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: gombás rizs
 krumplipüré
 Jutkasaláta
 káposztasaláta

Forrás: Forrás: Feleségem kreációja, a gyerekek nagy kedvence.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.02.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 23:13:47 - 1.17)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez